Банківська система повинна якісно покращити свою ефективність - Любченко

Банківська система повинна якісно покращити свою ефективність - Любченко

Укрінформ
Розвиток інституту фінансового посередництва є важливим елементом стимулювання економічного зростання.

Як передає Укрінформ, такий пріоритет озвучив перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко у своїй колонці «Ключові завдання для економічного зростання України» виданню LB.ua, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Банківська система, як інститут фінансового посередництва, повинна якісно покращити ефективність своєї діяльності, забезпечувати доступність кредитного ресурсу для суб’єктів економіки з врахуванням рівня розвитку ринків, платоспроможності суб’єктів та змін сукупного попиту», - зазначив Любченко.

Серед ключових заходів з розбудови фінансового посередництва перший віцепрем’єр-міністр зазначив наступні: розвиток інвестиційного рефінансування банківських кредитів, пом’якшення вимог до оцінки кредитних ризиків, модернізація монетарної політики, а саме тимчасове зміщення акцентів з цілей стабілізації інфляції до цілей підтримки економічного зростання.

Читайте також: Любченко обстоює експансійну фіскальну та м'яку монетарну політику

Також розвиток небанківських фінансових ринків як альтернативного джерела фінансування інвестиційних проєктів та підвищення ефективності роботи наглядових рад державних банків у контексті розвитку їх інвестиційної спеціалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-