Україна дорозмістила єврооблігації на $500 мільйонів

Україна дорозмістила єврооблігації на $500 мільйонів

Укрінформ
Україна здійснила прайсинг додаткового випуску єврооблігацій на суму 500 млн дол. з погашенням у 2029 році. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"Україна здійснила прайсинг додаткового випуску єврооблігацій на суму 500 мільйонів доларів США. Цей додатковий випуск збільшив загальну суму в обігу єврооблігацій з відсотковою ставкою 6,876% та погашенням 21 травня 2029 року, загальна непогашена сума яких становила 1,25 мільярди доларів США", - йдеться в повідомленні.

Довипуск облігацій відбувся з дохідністю 6,30% та ціною пропозиції при додатковому розміщенні 103,493%. Фінальна книга заявок розміром 1,7 млрд дол. дозволила досягти звуження спредів дохідності на 32,5 базисного пункту порівняно з початковим орієнтиром дохідності та на 57,5 базисного пункту порівняно з дохідністю при первинному розміщенні облігацій розміром 1,25 млрд дол. в квітні цього року.

BNP Paribas and Goldman Sachs International виступили спільними лід-менеджерами транзакції. Розрахунки за довипуском мають відбутися 27 липня 2021 року.

Читайте також: Мінфін розмістив облігації майже на ₴10 мільярдів

"Успіх цієї угоди з дорозміщення єврооблігацій, здійсненої протягом одного дня, свідчить про постійну міцну підтримку України з боку міжнародного інвестиційного співтовариства. Сприятливі ринкові умови дозволили нам поступово виконувати план запозичень на цей рік перед тим, як на ринку розпочнеться зменшення ділової активності під час сезону відпусток. Ми обмежили обсяг угоди, оскільки ми продовжуємо дотримуватись нашої стратегії пріоритизації залучення пільгового фінансування для покриття більшості потреб у зовнішніх запозиченнях", - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Як повідомлялось, Україна 27 квітня оголосила про прайсинг нового випуску єврооблігацій на суму 1,25 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-