АМКУ скасував дозвіл на купівлю акцій компанією Новинського

АМКУ скасував дозвіл на купівлю акцій компанією Новинського

Укрінформ
Антимонопольний комітет України скасував власне рішення від 28 січня про надання дозволу компанії Smart Holding (Cyprus) LTD на придбання акцій АТ «Харківобленерго».

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба АМКУ.

Як повідомили в Комітеті, під час перегляду рішення було встановлено, що вся інформація, подана в заяві за результатами розгляду якої було прийнято рішення від 28 січня 2021 року № 51-р стосовно АТ «Харківобленерго», "не може вважатися достовірною".

У Комітеті додали, що заява та документи до неї були підписані лише уповноваженим представником компанії Lovitia Investments Ltd (це - нова назва компанії SmartT Holding (Cyprus) LTD). При цьому в матеріалах не було документів, що підтверджують призначення та уповноваження представника компанії Lovitia Investments Ltd на представництво інтересів АТ «Харківобленерго» та подання ним інформації, передбаченої вимогами Положення про концентрацію.

Читайте також: Корнієнко запевняє, що посилення АМКУ допоможе закону про олігархів

Як повідомляв Укрінформ, в лютому 2021 року компанії Smart Нolding (CYPRUS) LTD і Inter Growth Investments Limited закрили операцію з придбання 76 436 210 шт. простих акцій АТ «Харківобленерго». Також 3 лютого була закрита угода з придбання 76 436 210 шт. простих акцій ПрАТ «Харківенергозбут». Частка Smart Нolding (CYPRUS) LTD в акціонерному капіталі обох компаній становить 29,7950%.

Договори купівлі-продажу акцій обох компаній були підписані 21 грудня 2020 року. Угоди, за даними Smart Holding, були схвалені Антимонопольним комітетом України.

Кінцевим бенефіціаром компанії виступає бізнесмен Вадим Новинський. Держава Україна в особі Фонду державного майна володіє 65% акцій як АТ «Харківобленерго», так і ПрАТ «Харківенергозбут».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-