ДФС за пів року забезпечила відшкодування майже ₴2 мільярдів збитків за кримінальними справами

ДФС за пів року забезпечила відшкодування майже ₴2 мільярдів збитків за кримінальними справами

Укрінформ
За пів року Державна фіскальна служба України забезпечила відшкодування майже 2 млрд грн збитків за кримінальними провадженнями.

Про це повідомив голова ДФС Вадим Мельник у Фейсбуці.

За його словами, з початку цього року він визначив два пріоритетних напрямки роботи Державної фіскальної служби: протидія тіньовим ринкам підакцизної продукції, а також незаконному формуванню ПДВ і легалізації товарів із тіньового сектору економіки через так звані “скрутки”. «Але поряд з цим нами забезпечується правоохоронна діяльність і в інших напрямках. Як приклад - забезпечення відшкодування збитків у кримінальних провадженнях, попередження незаконного відшкодування ПДВ і ряд інших напрямків», - написав він.

Мельник зазначив, що на сьогодні ДФС налічує близько 3 тисяч особового складу слідчих та оперативників, які здійснюють правоохоронну функцію. «Це найменша за історію існування податкової міліції кількість і, до речі, з найменшим серед інших правоохоронних органів рівнем зарплати (приблизно 10-12 тис. грн на місяць)», - наголосив голова ДФС.

Читайте також: Аудит ДФС проведуть до 25 серпня - Кабмін

«Попри ці обставини протягом першого півріччя працівниками служби забезпечено відшкодування збитків по кримінальних провадженнях у сумі 864 млн грн. А у липні додатково забезпечено відшкодування збитків по одному з кримінальних проваджень у сумі 1,1 млрд грн. Відтак, загальна сума коштів, що фактично надійшли до бюджету України, сягає майже 2 млрд грн», - зазначив він.

За словами Мельника, «ця відшкодована нами до бюджету по кримінальних провадженнях сума за неповних 7 місяців поточного року майже вдвічі перевищує щорічні показники минулих років».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-