Нафта дешевшає через зростання запасів у США та нових COVID-випадків

Нафта дешевшає через зростання запасів у США та нових COVID-випадків

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в четвер, 22 липня, після стрибка напередодні, на даних Управління енергетичної інформації США (EIA) про несподіване збільшення запасів, а також зростання нових заражень COVID-19 загрожує попиту.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $71,87 за барель, що на $0,36 (0,5%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,34 (0,48%) - до $69,96 за барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $72,23 і $70,3 відповідно.

Читайте також: Нафта дорожчає після обвалу напередодні більш як на 6%

Згідно з даними Управління енергетичної інформації США (EIA), за підсумками минулого тижня запаси сирої нафти в Сполучених Штатах несподівано зросли на 2,1 млн барелів - до 439,7 млн ​​бар., що трапилося вперше з травня 2021 р. Аналітики очікували падіння на 4,5 млн бар.

Запаси Кушинга, де зберігається нафта, що торгується на Nymex, скоротилися минулого тижня на 1,4 млн бар., до мінімальних із січня 2020 року 36,7 млн ​​бар.

Водночас запаси бензину і дистилятів знизилися на 121 тис. бар. і 1,3 млн бар. відповідно, що вказує на вищий попит через літній сезон водіння.

Читайте також: Країни ОПЕК+ домовились з серпня збільшувати видобуток нафти на 400 тисяч барелів щодоби

Експерти побоюються, що зростання захворюваності призведе до введення нових карантинних заходів, яке обмежить попит на нафту. Індонезія, найбільша економіка Південно-Східної Азії, вже оголосила про низку карантинних обмежень, оскільки смертність від коронавірусної інфекції в країні досягла рекордних показників.

У США також відзначається зростання захворюваності. Так, у Техасі число підтверджених випадків COVID-19 у середу досягло максимуму за 3 місяці.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-