Створення прозорого ринку біопалива збільшить надходження до бюджету – Міненерго

Створення прозорого ринку біопалива збільшить надходження до бюджету – Міненерго

Укрінформ
Законопроєкт про створення єдиної системи електронної торгівлі твердим біопаливом врегулює ситуацію на ринку та збільшить надходження до бюджету. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час відкриття проєкту «Оцифрування сектору централізованого опалення України» розповіла заступник міністра енергетики Юлія Підкоморна.

«Для розвитку біржової торгівлі твердим біопаливом Міністерством енергетики та Державним агентство з енергоефективності та енергозбереження розроблено законопроєкт, який, ми сподіваємося, найближчим часом буде розглянутий урядом. Його мета, зокрема, створення системи електронної торгівлі твердим біопаливом», - сказала Підкоморна.

Читайте також: Уряд зобов'язав держшахти спрямовувати 80% коштів на виплати боргів із зарплат

За її словами, створення законодавчого підґрунтя для запровадження в Україні системи електронної торгівлі дозволить збільшити обсяги виробництва та торгівлі твердим біопаливом, а також встановити на нього прозорі ринкові ціни. Також законопроєкт передбачає введення адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо здійснення торгівлі твердим біопаливом та затвердження вимог до якості палива.

«Ми вважаємо, що прийняття законопроєкту сприятиме створенню в Україні прозорого та конкурентного ринку біопалива, зниженню цін та підвищенню його якості, забезпеченню генеруючих потужностей місцевою сировиною. А також, що дуже важливо, збільшенню надходжень до бюджету і залученню іноземних інвестицій», - додала замісник міністра енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-