На Рівненську АЕС прибули тепловидільні збірки Westinghouse

На Рівненську АЕС прибули тепловидільні збірки Westinghouse

Укрінформ
На Рівненську атомну електростанцію (АЕС) прибули 42 касети з ядерним паливом виробництва шведського відділення американської компанії Westinghouse.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє держпідприємство "НАЕК "Енергоатом".

"Наразі 42 касети з ядерним паливом Westinghouse у 7 стандартизованих контейнерах ISО прибули на промисловий майданчик РАЕС, де фахівці здійснюють їх вхідний контроль", - ідеться у повідомленні.

За словами начальника лабораторії відділу ядерного палива РАЕС Віталія Шумика, цей процес передбачає розпакування контейнерів ISО, перевірку розмірів касет та огляд на відсутність механічних пошкоджень.

Паливо планують завантажити до активної зони реактора енергоблоку №3 РАЕС у 2022 році під час наступного планово-попереджувального ремонту. Крім того, з 2025 року цей енергоблок повністю перейде на використання палива від Westinghouse.

Енергоатом повідомляє, що планується візит на майданчик РАЕС технічних спеціалістів Westinghouse, вони обговорять технічні умови постачання палива, а також виготовлення стенда для його інспекції.

Очікується, що у 2024 році першу партію з 12 касет Westinghouse буде завантажено до активної зони реактора енергоблока №2 РАЕС; дослідна експлуатація триватиме 4-6 років.

Нині на паливі Westinghouse працюють 6 із 15 вітчизняних атомних реакторів: енергоблоки №2 і №3 Южно-Української АЕС та чотири енергоблоки Запорізької АЕС.

Читайте також: Енергоблок №3 Рівненської АЕС зупинили на ремонт

Як повідомлялося, представники ДП «НАЕК «Енергоатом» та Westinghouse Electric Sweden AB підписали 10 червня 2021 року в Міненерго за участю міністра Германа Галущенка контракт на розробку і надання ліцензійної документації на паливні збірки ВВР-440 для енергоблока №2 Рівненської атомної електростанції.

У вересні 2020 року Енергоатом та Westinghouse підписали новий контракт на постачання в Україну палива для реакторів типу ВВЕР-440.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-