Дедалі більше великих китайських компаній готові працювати в Україні - посол

Дедалі більше великих китайських компаній готові працювати в Україні - посол

Укрінформ
Все більше китайських великих компаній готові працювати на ринку України, що показує більш привабливий імідж України для залучення іноземних інвестицій.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив посол Китаю в Україні Фань Сяньжун.

"Є всі передумови для ще більш успішного розвитку китайсько-українських відносин. Я з оптимізмом розглядаю перспективи нашої співпраці з Україною. Для цього китайська сторона готова й надалі спільно з українською стороною докладати зусилля", - сказав посол.

Він підкреслив, що за десять років китайсько-українські відносини стратегічного партнерства отримали великий розвиток.

"Цей розвиток відбивається в різних сферах двосторонньої взаємодії. Особливо Китай став найбільшим торговельним партнером України. Це, звичайно, відповідає корінним інтересам народів двох країн. Потенціали цих відносин ще більші", - наголосив Фань Сяньжун.

За його словами, нещодавно було підписано дуже важливу угоду між двома країнами.

"Це угода про співпрацю в галузі інфраструктури. Вона відкрила нові можливості для співпраці між двома країнами в цій дуже важливій галузі", - додав посол Китаю.

Читайте також: Посол КНР анонсував участь Китаю в інфраструктурних проєктах в Україні

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра економіки України Тарас Качка заявив, що обсяги двосторонньої торгівлі аграрною продукцією з Китаєм за перші чотири місяці 2021 року зросли на 33,4% проти минулорічних показників - до 5,7 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-