Рада дала «зелене світло» реформі Укроборонпрому - закон може йти на підпис

Рада дала «зелене світло» реформі Укроборонпрому - закон може йти на підпис

Укрінформ
Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок відхилила три проєкти постанов про скасування Закону "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності" (№3822).

Як передає кореспондент Укрінформу, жоден із проєктів №3822-П, №3822-П1 та №3822-П2 не набрали мінімально необхідних 226 голосів.

Таким чином Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зможе підписати закон та направити його на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

Автори проєктів постанов, народні депутати з фракції "Всеукраїнське об‘єднання "Батьківщина" у ВР вважали за необхідне скасувати закон, адже його розгляд та ухвалення начебто відбулося із порушеннями вимог Конституції України та Регламенту Верховної Ради.

Читайте також: Представник НАТО розповів про перспективи реформи Укроборонпрому

Як повідомляв Укрінформ, парламент ухвалив Закон "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності" (№3822) 13 липня 2021 року.

Реалізація закону сприятиме посиленню обороноздатності України, адже документ, зокрема, передбачає структурне перезавантаження 118 розрізнених підприємств Укроборонпрому, 21 з яких розташовуються на тимчасово окупованих територіях.

Законодавчим актом також пропонується запровадження сучасної моделі корпоративного управління на підприємствах державного концерну "Укроборонпрому", яка убезпечить їх від корупційних ризиків, конфлікту інтересів та прямого політичного впливу.

Окрім цього, планується оздоровлення підприємств Укроборонпрому на всіх рівнях: фінансовому, соціальному та виробничо-технологічному. Це дозволить залучати прямі інвестиції з метою виготовлення сучасних зразків озброєння та військової техніки, зокрема, для потреб Збройних сил України.

Читайте також: Реформа Укроборонпрому «підштовхне» співпрацю з інвесторами країн НАТО та ЄС — Вінніков

Водночас документ передбачає, що усі кошти від реалізації надлишкового та непрофільного майна державних підприємств оборонно-промислового комплексу в результаті реформи будуть направлені виключно на потреби цих підприємств, отже кошти не зможуть бути виведені з галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-