Український бізнес має активніше йти до Туреччини - голова ділової ради

Український бізнес має активніше йти до Туреччини - голова ділової ради

Укрінформ
Туреччина очікує від українського бізнесу більш активних дій із розвитку спільних проєктів, а від уряду України — підписання двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі.

Про це в ефірі телеканалу "Дом" заявив голова Турецько-української ділової ради Комітету зовнішньоекономічних зв'язків (DEİK) Рушен Четін.

"Є дуже важливе питання — підписання договору між Туреччиною та Україною про вільну торгівлю", — заявив він.

Четін повідомив, що останніми роками товарообіг між Туреччиною та Україною становить близько 5 млрд дол. на рік.

"Водночас торговий зовнішньоекономічний баланс — на користь України. Туреччина експортує в Україну товари та послуги на суму 2,3 млрд дол. на рік. Україна — 2,7 млрд дол. на рік", — деталізував він.

Голова Турецько-української ділової ради запевнив, що Туреччина відкрита для українських компаній. Цьому сприяє і географічне розташування двох країн.

"Ми — країни, близько розташовані одна до одної, у нас є що запропонувати. Дорога на літаку до Одеси займає 35 хвилин. Ми в Ізмір, сусіднє зі Стамбулом місто, 35 хвилин летимо. У нас дуже вдале географічне сусідство", — сказав він.

Читайте також: Україна погодила з Туреччиною сертифікат для експорту молочних продуктів

Проте, на думку Четіна, український бізнес не активно йде до Туреччини.

"Ми чекаємо зараз від української сторони більш активних дій. Адже ми не тільки лінією безпілотників можемо співпрацювати. Є можливості в України, є в Туреччині, але потрібно йти далі розмов і займатися практичним здійсненням, впровадженням проєктів", — резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україні та Туреччині до укладання Угоди про вільну торгівлю лишилося зробити останній крок, найважливіший та найчутливіший, який вимагає компромісу обох сторін. Українська делегація готова приїхати в Анкару до продовження переговорів у напрямку фіналізації угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-