На рахунки Укрзалізниці вже надійшли $300 мільйонів від розміщення облігацій

На рахунки Укрзалізниці вже надійшли $300 мільйонів від розміщення облігацій

Укрінформ
Гроші від липневого розміщення єврооблігацій уже надійшли на рахунки АТ "Укрзалізниця". 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міністерства інфраструктури.

"За результатами зустрічей з інвесторами та прайсингу АТ "Укрзалізниця" залучила фінансування в розмірі 300 млн доларів США шляхом випуску облігацій терміном на 5 років. Гроші вже на рахунках Товариства", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що ставка дохідності за єврооблігаціями становила 7,875% річних. Заявки на фінансування отримано від 70 інвесторів, що представляють переважно Велику Британію та Швейцарію.

“Це вже вдруге у 2021 році, коли державні гравці у сфері інфраструктури залучають міжнародні інвестиції шляхом випуску єврооблігацій. Нагадаю, що у червні на цей ринок вийшов Укравтодор, розмістивши 700 млн дол. США під 6,25% на строк 7 років, одразу встановивши рекордно низьку для України у цій валюті”, - прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Читайте також: Укрзалізниця призначила додатковий Інтерсіті з Харкова до Генічеська

Міністр додав, що, попри об’єктивні складнощі, досвід Укрзалізниці успішний.

"Ми бачимо, що попит на придбання єврооблігацій товариства вдвічі перевищив пропозицію. Також треба враховувати, що на відміну від Укравтодору, єврооблігації залучались без гарантій з боку держави", - зауважив Кубраков.

Отримані Укрзалізницею кошти планується спрямувати на рефінансування наявного боргу, що дозволить знизити заборгованість у короткостроковому періоді та в цілому матиме позитивний вплив на кредитний рейтинг компанії.

Залучення фінансування організовано спільними лід-менеджерами та букраннерами випуску – провідними міжнародними інвестиційними банками J.P. Morgan та Dragon Capital.

Як повідомляв Укрінформ, 9 липня 2021 року стало відомо, що АТ"Укрзалізниця" залучає незабезпечене фінансування обсягом 300 млн дол.шляхом випуску облігацій участі в позиці у форматі Reg S із кінцевим терміном погашення у 2026 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-