На сайті Нафтогазу можна подати заявку з BankID НБУ

На сайті Нафтогазу можна подати заявку з BankID НБУ

Укрінформ
Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" реалізувала на своєму сайті подачу заявки з BankID Національного банку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє газопостачальна компанія.

"Клієнти-побутові споживачі природного газу відтепер можуть скористатися своїм BankID НБУ для максимально швидкої та зручної ідентифікації на сайті ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" - gas.ua. Така можливість стала доступною завдяки інтеграції системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA на онлайн-платформу газопостачальної компанії", - йдеться у повідомленні.

Такою послугою можуть скористатися клієнти 36 банків в Україні, які є користувачами будь-якого інтернет-банкінгу чи мобільного банкінгу. Завдяки новій можливості клієнт може пройти процедуру ідентифікації на сайті за кілька секунд, а частину інформації, необхідної для зміни газової компанії, автоматично підвантажити у форму заяви-приєднання після підтвердження відповідного запиту у мобільному застосунку банку або системі інтернет-банкінгу.

Читайте також: У Нафтогазі заявили про намір розвивати трейдинг газу

Окрім цього, використання клієнтом BankID НБУ скасовує вимогу додавати скан довідки РНОКПП (раніше — ІПН, індивідуальний податковий номер) та паспорта у заявку.

"Компанія продовжує працювати над спрощенням процесу зміни постачальника. Для прикладу, уже кожен десятий новий клієнт користується "Дією" для приєднання до ГК "Нафтогаз України" після запуску рішення наприкінці червня. Станом на сьогодні тисячі клієнтів газопостачальної компанії проходять процедуру зміни постачальника за лічені хвилини без потреби друкувати чи підписувати фізично заявку", – зазначили у ГК "Нафтогаз".

Щоб скористатися BankID, під час заповнення заявки треба перейти на офіційний сайт ГК "Нафтогаз України" gas.ua у розділ "Стати нашим клієнтом", обрати варіант подачі заявки "Сайт" та натиснути "Подати заявку". Серед зазначених на сайті способів заповнення заявки слід обрати ID.GOV.UA.

Читайте також: Нафтогаз призупинив дію тарифу «Місячний» через відсутність заявок

Як зазначається у повідомленні, потім система запропонує обрати банк, за допомогою BankID НБУ якого ви здійснюватимете ідентифікацію. Після вибору слід пройти авторизацію за процедурою, яку запропонує саме ваш банк. Після цього на вашому смартфоні або в системі інтернет-банкінгу потрібно підтвердити ідентифікацію, надавши доступ до вашої інформації.

"Підтвердіть остаточно згоду на передачу та обробку особистих даних на сайті ID.GOV.UA. Після цього на екрані з’явиться ваша заявка на приєднання до газопостачання від ГК "Нафтогаз України" із частково заповненими даними. Доповніть деякі поля необхідною інформацією для зміни постачальника. Щоб завершити процес, натисніть "Сформувати файл заявки" та підпишіть її зручним для вас способом — електронним підписом (КЕП) або від руки", – йдеться у повідомленні.

ГК "Нафтогаз" нагадує, що всі клієнти постачальника отримуватимуть газ за однією з найвигідніших цін на ринку – 7,96 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки) у річному тарифному плані "Фіксований".

Як повідомлялося, ГК "Нафтогаз України" із 1 травня автоматично перевела клієнтів на річний тарифний план "Фіксований". За цим планом, ціна на газ для споживачів із 1 травня 2021 року і до 30 квітня 2022 року становить 7,96 грн за кубометр із ПДВ, без вартості розподілу/доставки. Річні тарифні плани вважаються ринковим способом убезпечити населення від сезонних цінових коливань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-