Нацбанк скасував частину валютних обмежень для бізнесу

Нацбанк скасував частину валютних обмежень для бізнесу

Укрінформ
Національний банк дозволив із 20 липня юридичним особам та фізособам-підприємцям купувати іноземну валюту в межах ліміту в 100 тис. євро без зобов'язань і подання підтвердних документів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ. 

"Зняття вимоги на купівлю валюти під зобов’язання є нашим пріоритетом у частині продовження валютної лібералізації. Ситуація в економіці та на фінансових ринках зараз стабільна, тому ми продовжуємо пом'якшувати обмеження. Ми вирішили скасовувати цю вимогу поступово. Це дозволить оцінити вплив кожного такого кроку з лібералізації на стан ринку", - зазначив заступник голови Національного банку Юрій Гелетій.

За оцінками НБУ, нинішнє послаблення істотно не вплине на функціонування валютного ринку України. Водночас воно розширить можливості бізнесу з управління ризиками та ліквідністю.

Регулятор зазначає, що наступні кроки до повного зняття вимоги купувати валюту лише під зобов'язання здійснюватимуться після аналізу ситуації на внутрішніх та зовнішніх ринках.

Читайте також: Нацбанк надав рефінансування банкам на ₴5,4 мільярда

Відповідні зміни розроблялися з урахуванням консультацій із міжнародними партнерами та затверджені постановою Правління Національного банку України від 13 липня 2021 року №80 "Про затвердження Змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті". Вони набувають чинності з 20 липня 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, із 7 лютого 2019 року Національний банк на виконання вимог закону "Про валюту і валютні операції" встановив вимогу для юросіб та фізосіб - підприємців на купівлю валюти за наявності зобов'язання або підстав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-