Нафта подорожчала через обмежену пропозицію

Нафта подорожчала через обмежену пропозицію

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у вівторок, 13 липня, на тлі обмеженої пропозиції й очікування подальшого скорочення запасів сирої нафти в США, проте занепокоєння з приводу поширення нових штамів коронавірусу обмежили здорожчання.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $75,35 за барель, що на $0,19 (0,25%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI станом на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,23 (0,31%) - до $74,33 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $75,16 і $74,1 відповідно.

«Оптимізм із приводу обмеженої пропозиції і скорочення запасів сирої нафти в США підтримав ціни. Проте дедалі більші побоювання з приводу зростання кількості випадків зараження на COVID-19 в усьому світі та невизначеність виробничих планів ОПЕК+, ймовірно, обмежать зростання котирувань», - наголосив Тошітака Тадзава, аналітик товарного брокера Fujitomi Co.

Очікується, що запаси нафти в США знижуватимуться восьмий тиждень поспіль, а запаси бензину зменшаться, як підтвердило попереднє опитування Reuters у понеділок.

Запаси сирої нафти неухильно скорочувалися упродовж декількох тижнів, у той час як запаси в США впали до найнижчого рівня з лютого 2020 року.

Інвестори проігнорували щомісячний звіт Управління енергетичної інформації (EIA) про зростання бурової активності, в якому говорилося, що видобуток сирої нафти з семи основних сланцевих пластів, як очікується, зросте на 42 тис. бар./добу (б/д) у серпні і становитиме 7,907 млн ​​б/д. У липні зростання сягнуло 28 тис. б/д.

Читайте також: Нафтопроводу на Алясці загрожує танення вічної мерзлоти

Група ОПЕК+ все ще не досягла прогресу у подоланні розбіжностей між Саудівською Аравією та Об'єднаними Арабськими Еміратами, які минулого тижня завадили угоді зі збільшення видобутку нафти.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-