У Києві ДФС провела 10 обшуків у торговців фальсифікованими цигарками

У Києві ДФС провела 10 обшуків у торговців фальсифікованими цигарками

Фото
Укрінформ
Державна фіскальна служба в результаті 10 обшуків у місцях реалізації фальсифікованих тютюнових виробів у Києві вилучила тютюнових виробів без марок акцизного податку, орієнтовною вартістю близько 1,5 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ДФС на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як повідомляє пресслужба, співробітники ГУ ДФС у м. Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури в межах досудового розслідування кримінального провадження викрили групу осіб, які протягом року на території Києва здійснювали зберігання та реалізацію незаконно виготовлених фальсифікованих тютюнових виробів без марок акцизного податку через мережу Інтернет. Замовлення надалі відправлялися з міста Києва до інших регіонів України через служби кур’єрських доставок, а також розповсюджувались через роздрібну торгівельну мережу.

Читайте також: Контрафактні цигарки: у прокуратурі вирішували, як перекрити канали з ОРДЛО

На підставі ухвал районного суду м. Києва було проведено ряд обшуків в житлових та нежитлових приміщеннях, які використовувалися для зберігання та продажу тютюнових виробів.

За результатами обшуків, у межах кримінального провадження вилучено понад 30 000 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку, орієнтовною вартістю близько 1,3 млн грн, авто на якому транспортувалась продукція, та грошові кошти в розмірі 81 855 гривень, йдеться в повідомленні.

Крім того, складено 9 протоколів про адміністративні правопорушення та вилучено 4 374 пачки тютюнових виробів.

Загальна вартість вилучених тютюнових виробів становить майже 1,5 млн грн.

“ДФС продовжує здійснювати активну протидію незаконному обігу тютюнових виробів. Кожна одиниця контрафактної підакцизної продукції, яка надходить на ринок - це недоотримані кошти в бюджет країни, а також ризики для здоров’я громадян.

ДФС продовжує відпрацювання об’єктів роздрібної торгівлі тютюновими виробами. Ця робота ще триває, але в її ході ДФС вже виявила порушення законодавства на понад 80 об’єктах. За 6 місяців 2021 року ДФС вилучила майже 13,5 млн пачок тютюнових виробів, що більше, ніж річні вилучення попередніх років. Нами припинено діяльність 10 незаконних виробництв. З представниками білого бізнесу ми продовжуємо подальшу співпрацю та обмін аналітичними напрацюваннями для ефективної спільної протидії тіньовому обігу тютюнової продукції”, – зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

Як повідомляв Укрінформ, Державна фіскальна служба з початку 2021 року вилучила з незаконного обігу підакцизних товарів на суму майже 2,1 млрд грн, що на 764 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-