НКРЕКП не покриватиме аномальних витрат електроенергії Вінницяобленерго

НКРЕКП не покриватиме аномальних витрат електроенергії Вінницяобленерго

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), не враховуватиме аномальні перевитрати електроенергії "Вінницяобленерго" при встановленні тарифів на розподіл електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НКРЕКП у Фейсбуці

У Комісії повідомили, що при стовідсотковому фінансуванні інвестиційних програм «Вінницяобленерго» спостерігається аномальна динаміка зростання фактичних витрат електричної енергії в мережах компанії у 2018 та 2019 роках, а саме на 35% в порівнянні з 2017 роком. У зв’язку з цим у 2019 році НКРЕКП прийняла рішення про неврахування цих необґрунтованих обсягів витрат електричної енергії при встановленні тарифів на розподіл електроенергії.

НКРЕКП також наголошує на недопустимості будь-яких маніпулятивних дій з боку операторів систем розподілу, спрямованих на отримання неправомірної вигоди, та попереджає про жорстку реакцію регулятора на їх вчинення.

Регулятор зазначає, що підтвердженням правильності його позиції є інформація, розміщена на офіційному сайті Служби безпеки України щодо викриття незаконного відбору великих обсягів електричної енергії у м. Вінниця. Згідно із цим повідомленням, зловмисники майнили криптовалюту безпосередньо в одному із колишніх приміщень АТ «Вінницяобленерго».

Читайте також: “Рекомендована” ціна газу: монополісти прислухалися. Але готують позови

«За попередніми висновками фахівців, щомісячна сума збитків від такої діяльності може становити від 5 до 7 млн грн. Слід зазначити, що за розрахунками, проведеними НКРЕКП, величина можливих збитків, спричинена діяльністю вказаної майнінгової ферми, співрозмірна із обсягом необґрунтованих витрат електричної енергії, запропонованих товариством для урахування у відповідних тарифах. Зазначена ситуація потребує проведення додаткового дослідження та прийняття відповідних регуляторних рішень за його результатами», - зауважують в НКРЕКП.

Як повідомлялося, СБУ викрила у Вінниці найбільшу криптоферму в Україні. Для майнінгу використовували одне із колишніх складських приміщень АТ «Вінницяобленерго». При цьому зловмисники незаконно відбирали електричну енергію з мереж АТ «Вінницяобленерго». У свою чергу, АТ "Вінницяобленерго" заперечує свою причетність до виявленої СБУ начебто на її території криптоферми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-