Із «Нової пошти» не стягуватимуть багатомільйонний штраф - до остаточного рішення у справі

Із «Нової пошти» не стягуватимуть багатомільйонний штраф - до остаточного рішення у справі

Укрінформ
Держпродспоживслужба направить до Виконавчої служби листа про призупинення виконання рішення щодо накладення штрафу на групу компаній «Нова пошта» у майже 326 мільйонів гривень.

Як повідомляє пресцентр «Нової пошти», таке рішення ухвалили за підсумками зустрічі співвласника групи компаній Вячеслава Климова з головою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владиславою Магалецькою за участю заступника бізнес-омбудсмена Ярослава Грегірчака, передає Укрінформ.

Темою було обговорення штрафів, накладених на «Нову пошту» харківським підрозділом Держспоживслужби. За результатами зустрічі повідомляється, що у справі відкрито два дисциплінарні провадження. Створено окремі комісії, які проводять розслідування з приводу перевірок регіональним підрозділом споживчої служби «Нової пошти» у Харкові та Чугуєві.

Комісія, яка розслідує ситуацію в Харкові, виявила ймовірні порушення законодавства під час проведення перевірки. Попередньо голові Держспоживслужби рекомендовано повністю скасувати рішення про штраф у 151 млн гривень. Натомість комісія, що досліджує справу в Чугуєві, продовжує працювати, плануючи завершити розслідування до 15 липня.

Крім того, Держпродспоживслужба направить у Виконавчу службу лист про призупинення виконання рішення. Це потрібно для того, щоб з «Нової пошти» не стягнули штраф автоматично - доки триватиме розгляд справи.

Читайте також: Мінекономіки проведе перевірку щодо штрафу «Новій пошті»

Як повідомляв Укрінформ, «Нова пошта» подала до суду на Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області через адміністративні штрафи та адміністративно-господарські стягнення загальною сумою 325 851 634 грн , який у компанії вважають необґрунтовано великим.

Згодом голова Державної продовольчої споживчої служби Владислава Магалецька заявила, що накладений на «Нову пошту» штраф у сумі понад 325 млн грн буде скасований.

Держпродспоживслужба проводить перевірку за скаргами на дії службових осіб ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області та Департаменту захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби, які надійшли від ТОВ «Нова Пошта» 06.07.2021.

Про результати перевірки буде повідомлено додатково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-