Вінницяобленерго заперечує свою причетність до криптоферми

Вінницяобленерго заперечує свою причетність до криптоферми

Укрінформ
Вінницяобленерго заперечує свою причетність до виявленої СБУ начебто на її території криптоферми, де "майнили" гроші на майже 5 тис. комп'ютерів.

Як передає Укрінформ, про це компанія повідомляє у Фейсбуці

"У низці ЗМІ з’явилася інформація про те, що Служба безпеки України викрила незаконний відбір великих обсягів електричної енергії у місті Вінниці. Повідомляється, що нібито на території АТ "Вінницяобленерго" працювали ферми для майнінгу криптовалюти. Офіційно заявляємо, що наша компанія не має жодного відношення до будь-якої протиправної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у приміщеннях, які належать компанії, ніколи не працювало обладнання призначене для майнінгу криптовалют. У компанії повідомляють, що слідчі дії спецслужб проводилися 7 липня на територіях, прилеглих до АТ "Вінницяобленерго".

Читайте також: На Дніпропетровщині криптовалюту «видобували» просто з трансформатора

"Фахівці нашої компанії разом з представниками управління Держенергонагляду у Вінницькій області були залучені у якості експертів. У ході обстеження представниками контролюючого органу не було виявлено жодних фактів крадіжок електричної енергії. Тому інформація щодо багатомільйонних крадіжок електроенергії не відповідає дійсності", - наголошують у "Вінницяобленерго".

Як повідомлялося, СБУ 8 липня повідомила, що викрила і задокументувала незаконний відбір великих обсягів електричної енергії у Вінниці. Згідно із повідомленням, зловмисники майнили криптовалюту безпосередньо в одному із колишніх приміщень АТ "Вінницяобленерго". Було вилучено майже 5 тис. одиниць комп’ютерної техніки. За попередніми висновками фахівців, щомісячна сума збитків від такої діяльності може становити 5-7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-