На Черкащині запрацювала сонячна електростанція потужністю 40 мВт

На Черкащині запрацювала сонячна електростанція потужністю 40 мВт

Фото
Укрінформ
У Чигиринському районі, що на Черкащині, запрацювала сонячна електростанція потужністю 40 мВт, побудована норвезькою компанією Scatec, вартість якої становить майже 2 млрд гривень.

Про це розповів голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Великий потенціал «зеленої» енергетики та її актуальність зумовлені не лише вичерпністю й дефіцитом ресурсів традиційної енергетики, а й необхідністю зменшення навантаження на екологічні системи нашого регіону. І будівництво СЕС, потужність якої 40 МВт, в Чигиринському районі – це знакова подія, адже з’являються нові можливості для розвитку», - зазначив фахівець.

За його словами, реалізація проєкту розпочалась ще у березні 2019 року на території недобудованої Чигиринська атомної електростанція. Загальна площа СЕС – понад 80 га, а встановлено там понад 60 тисяч сонячних панелей.

Читайте також: У домашні сонячні електростанції в Україні інвестували вже €600 мільйонів

Приєднанням до своїх електромереж СЕС займались представники «Черкасиобленерго», які перед експлуатацією станції фактично перебудували ПС 150/35/10 кВ «Орбіта» та побудували нову підстанцію «Грінтеко» і дві повітряні лінії 150 кВ, протяжністю 8 кілометрів. Загальна вартість проєкту становить майже 2 мільярди гривень.

«Проєкт мав підтримку з боку всіх органів влади, що демонструє прагнення використовувати потенціал «зеленої» енергетики в області задля розвитку економіки та енергонезалежності», - додав Самчук.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно компанія Scatec запустила в роботу ще одну сонячну електростанцію на Черкащині. Знаходиться вона у місті Кам'янка та має потужністю 25 мВт.

Норвезька компанія Scatec, із головним офісом у місті Осло, є провідним виробником відновлюваної енергії, що постачає доступну та чисту енергію по всьому світу. Вона будує та експлуатує сонячні, вітрові та гідроелектростанції, а також системи для зберігання енергії у 20-ти країнах, що знаходяться в різних куточках планети.

Фото: ck-oda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-