У Раді пропонують зараховувати до місцевих бюджетів акциз із реалізації тютюну

У Раді пропонують зараховувати до місцевих бюджетів акциз із реалізації тютюну

Законопроєкт
Укрінформ
Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт, який пропонує зобов’язати Державну казначейську службу зараховувати акцизний податок з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, до бюджетів місцевого самоврядування пропорційно до часток в автоматичному режимі.

Як передає Укрінформ, текст документу №5719 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів» оприлюднено на сайті парламенту.

«Проєкт закону... розроблено з метою забезпечення належних надходжень до бюджетів місцевого самоврядування акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах», - йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Не лише алкоголь і сигарети: у МОЗ назвали причини рекордної кількості хвороб серця в Україні

Законопроєктом також пропонується зобов’язати Державну податкову службу щомісячно розраховувати частки для зарахування до відповідного бюджету місцевого самоврядування акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, на основі даних реєстраторів розрахункових операцій як співвідношення вартості операцій з роздрібної торгівлі тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, на відповідній території за останній звітний місяць до загального обсягу вартості таких операцій в цілому по Україні за останній місяць.

Очікується, що ухвалення проєкту сприятиме належному фінансовому забезпеченню бюджетів місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-