Нацбанк з 14 липня запускає реєстрацію колекторських компаній

Нацбанк з 14 липня запускає реєстрацію колекторських компаній

Укрінформ
Із 14 липня 2021 року розпочинається реєстрація колекторських компаній, і лише за умови присутності компанії у Реєстрі колекторських компаній вона зможе продовжити свою роботу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ у Фейсбуці.

"Через два тижні – 14 липня – розпочнеться реєстрація колекторських компаній. Це нова вимога законодавства, і лише за умови присутності компанії у Реєстрі вона зможе продовжити свою роботу. Триватиме реєстрація до 13 серпня", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що такий етап ринок колекторських послуг в Україні проходить уперше, а строки на подання необхідних документів досить стислі. Тому на сайті регулятора можна знайти ознайомчі форми документів, необхідних для реєстрації.

"Фінальні форми подачі документів будуть затверджені відповідною постановою Правління НБУ упродовж найближчих двох тижнів, і саме вони стануть базою для електронних анкет для заповнення заявниками. Учасникам ринку варто буде послуговуватися саме цими анкетами для подання документів під час реєстрації", - зазначили у НБУ.

Також НБУ планує 2 липня 2021 року провести зустріч із ринком колекторських послуг. Під час зустрічі фахівці регулятора розкриють перелік та вимоги до документів, які мають бути подані під час реєстрації колекторської компанії.

Читайте також: Колекторів нарешті "приструнять"

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості" № 1349-ІХ, який парламент підтримав 19 березня 2021 року. Закон, який опублікований у газеті "Голос України" 13 квітня 2021 року, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через три місяці з дня набрання ним чинності (14 липня), крім окремих пунктів. Документ покликаний захистити боржників від дій недобросовісних колекторів.

Згідно із законом, НБУ отримує повноваження контролювати додержання банками, іншими фінансовими установами та колекторськими компаніями законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-