У Мінсоцполітики заявили про зменшення заборгованості з виплат лікарняних

У Мінсоцполітики заявили про зменшення заборгованості з виплат лікарняних

Укрінформ
Згідно з інформацією Міністерства соціальної політики України, заборгованість із виплат по лікарняних зменшилася на майже 1 мільярд гривень. 

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства у Фейсбуці.

«Фондом соціального страхування України за період з 14 по 25 червня 2021 року профінансовано видатки на матеріальне забезпечення за заявами-розрахунками, які подані страхувальниками на 1 555,4 млн грн, в тому числі за рахунок державної фінансової допомоги - 400 млн грн. За відповідний період заборгованість зменшилась на 974 млн грн, зокрема профінансовано 214 121 листок непрацездатності за рахунок власних надходжень в сумі 574 млн грн та 400 млн грн за рахунок коштів державного бюджету», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що середньоденні видатки Фонду соцстрахування на матеріальне забезпечення у червні 2021 року становлять 75 млн грн.

Також уточнюється, що фінансування допомог та страхових виплат здійснюється Фондом щоденно, відповідно до надходжень від сплати роботодавцями єдиного соціального внеску.

Як повідомлялося, на початку червня Кабінет Міністрів виділив 400 мільйонів гривень для виплат за листками непрацездатності.

Читайте також: У Мінсоцполітики роз’яснили ситуацію з боргами за лікарняні

Раніше у Фонді соціального страхування України поінформували, що впродовж чотирьох місяців кількість наданих на оплату лікарняних зросла на майже 30%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-