Стефанішина пояснила, коли Україна очікує рішення про приєднання до європейської системи транзиту

Стефанішина пояснила, коли Україна очікує рішення про приєднання до європейської системи транзиту

Укрінформ
Україна очікує рішення про приєднання до європейської системи транзиту на найближчому саміті Україна-ЄС, який має відбутися 12 жовтня.

Про це віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила під час конференції “Підсумки 6 років імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС”, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми плануємо, що на саміт Україна-ЄС буде рішення про приєднання до європейської системи транзиту. Це робота, яка вже здійснюється саме Європейським Союзом як їхнє домашнє завдання”, - зазначила Стефанішина.

Віцепрем’єр-міністр зауважила, що Верховна Рада у 2019-2020 роках прийняла всі необхідні зміни до митної політики задля прийняття такого рішення.

Урядовець додала, що сфера телекомунікаційних послуг визнана такою, яка першою отримає режим внутрішнього ринку, тобто секторальну інтеграцію з ЄС.

Читайте також: Олігархічний бізнес має починати підготовку до змін у рамках зеленого курсу ЄС - Стефанішина

Як повідомлялося, проведення самітів Україна – ЄС відбувається на підставі статті 5 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, відповідно до якої «сторони проводять регулярні засідання в рамках політичного діалогу на рівні самітів».

Засідання самітів проводяться за участю Президента України, президента Європейської ради та президента Європейської комісії. Cаміти відбуваються щороку почергово в Україні та Брюсселі.

Зустрічі у рамках самітів надають сторонам можливість на найвищому рівні підбити підсумки співробітництва між Україною та ЄС за рік, що минув, визначити пріоритети взаємодії на найближче майбутнє, обговорити розвиток ситуації в Україні та Європейському Союзі, а також узгодити позиції щодо актуальних міжнародних питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-