Нафта дорожчає через дані Міненерго США про скорочення запасів

Нафта дорожчає через дані Міненерго США про скорочення запасів

Укрінформ
Ціни на нафту підвищилися у четвер, 24 червня, на даних Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) про падіння запасів, а також зі зростаючими сумнівами щодо майбутньої ядерної угоди з Іраном 2015 року.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $75,29 за барель, що на $0,1 (0,13%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,11 (0,15%) - до $73,19 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $75,19 і $73,08 відповідно.

Міненерго США опублікував напередодні доповідь про скорочення запасів нафти в країні за підсумками п'ятого тижня поспіль - це найтриваліший період падіння із січня. Запаси нафти у Штатах за тиждень, що завершився 18 червня, зменшилися на 7,6 млн барелів, до 459,1 млн бар., мінімуму з березня 2020 року. Запаси бензину скоротилися на 2,9 млн бар., дистилятів - зросли на 1,8 млн бар.

«Ціни на нафту зросли на даних щодо запасів у США. Вони підтвердили сильні перспективи зростання попиту на паливо у другій половині цього року, підкріпленого відновленням дорожніх і повітряних перевезень. Варто також сказати про те, що у переговорах щодо ядерної угоди 2015 року з Іраном все ще є прогалини», - сказав Хіроюкі Кікукава, генеральний менеджер з досліджень Nissan Securities.

Читайте також: Нафта дорожчає на тлі збільшення попиту на паливо

Іран заявив 23 червня про те, що Сполучені Штати погодилися зняти всі санкції відносно іранської нафти і судноплавства. Однак Вашингтон заявив, що «нічого не буде погоджено, поки все не буде погоджено» у переговорах щодо відновлення ядерної угоди з Іраном 2015 року.

Організація країн-експортерів нафти і її союзники (ОПЕК+) 1 липня обговорять подальше збільшення нафтовидобутку і поставок з серпня. Але на даний момент жодного рішення з цього питання ухвалено не було, повідомили Reuters два джерела в ОПЕК+.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-