Укренерго виграло у Верховному суді справу за позовом Київтеплоенерго

Укренерго виграло у Верховному суді справу за позовом Київтеплоенерго

Укрінформ
НЕК "Укренерго" виграло у Верховному суді справу за позовом КП «Київтеплоенерго» щодо неправомірного нарахування плати за послуги з передачі електроенергії магістральними мережами.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі компанії.

«Верховний Суд України підтвердив рішення судів першої та другої інстанцій, які встановили, що НЕК «Укренерго» повністю правомірно нараховує плату за послуги з передачі електроенергії КП «Київтелплоенерго», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що раніше Господарський суд Києва та Північний апеляційний господарський суд встановили, що претензії КП «Київтеплоенерго» щодо факту та розміру таких нарахувань є необґрунтованими, адже НЕК «Укренерго» діє в межах чинного законодавства.

Мова йде про закон України «Про ринок електричної енергії» та Кодекс системи передачі (КСП). Згідно з цими законодавчими актами між НЕК «Укренерго» та учасником ринку укладається договір про надання послуг з передачі електричної енергії. Умови договору затверджені НКРЕКП.

Читайте також: Укренерго запровадило систему електронного документообігу з контрагентами

Як повідомлялось, КП «Київтеплоенерго» звернулось до Верховного суду та інших судів щодо ситуації з нарахуванням йому з боку НЕК «Укренерго» плати за послуги з передачі електроенергії магістральними мережами, які нібито не надаються.

Зокрема, від початку впровадження в Україні в 2019 році ринку електроенергії «Укренерго» вже нарахувала «Київтеплоенерго» десятки мільйонів гривень щомісячно за відповідні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-