Вищий антикорупційний суд обрав екскерівнику Украгролізингу запобіжний захід

Вищий антикорупційний суд обрав екскерівнику Украгролізингу запобіжний захід

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав колишньому голові правління НАК «Украгролізинг» запобіжний захід у вигляді застави розміром 1 млн 035 тис. 120 грн.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

За клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВКС обрав запобіжний захід колишньому голові правління Украгролізингу.

Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави розміром 1 млн 035 тис. 120 гре. Крім того, на особу покладено ряд процесуальних обов’язків: прибувати до прокурора, детектива та суду за кожною вимогою; не відлучатися за межі Києва, Київської області таВінниці без дозволу детектива та прокурора; повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі, а також зі свідками; здати на зберігання до відповідних органів свій паспорт для виїзду за кордон.

Строк дії обов’язків – до 18 серпня.

Його спільнику також обрано запобіжний захід - 181 тис. 600 грн застави з обов’язками.

Як нагадали у САП, колишньому голові правління Украгролізингу та керівнику приватної юридичної особи повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Ексголові Украгролізингу повідомили про підозру

Встановлено, що у 2013 році посадовець Украгролізингу за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, уклав договір позики, на підставі якого частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до Украгролізингу, а була використана в інтересах підконтрольних голові правління компанії і його близьким родичам юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-