Нацбанк відкликав усі ліцензії у шести фінкомпаній

Нацбанк відкликав усі ліцензії у шести фінкомпаній

Укрінформ
Національний банк України ухвалив рішення застосувати до шести фінансових компаній, які відмовили у проведенні перевірок, захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі НБУ.

Зазначається, що таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 18 червня.

Захід впливу застосовано до ТОВ "ФК "Аннесі", ТОВ "ФК "БудІнвестКонсалт-21" , ТОВ "КУ "Приват Інвестгруп", ТОВ "ФК “ОсноваФінанс", ТОВ "Мантор" і ТОВ "Фінансова Компанія "Фінанс Інновація".

У пресслужбі пояснили, що департамент виїзних перевірок Нацбанку в травні цього року проводив позапланові інспекційні перевірки цих шести фінансових компаній.

При цьому "зафіксовано факт відмови у проведенні перевірки, оскільки уповноважені особи Національного банку не були допущені до здійснення перевірки та/або особа, уповноважена представляти інтереси фінансової компанії, була відсутньою упродовж першого дня перевірки".

У НБУ нагадали, що, за законом про фінансові послуги, такі дії є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Рішення про застосування заходів впливу набули чинності з 18 червня 2021 року. З цього моменту шість фінкомпаній втратили право надавати фінансові послуги, в тому числі укладати договори та продовжувати строк чинних договорів.

Читайте також: Нацбанк анулював ліцензії семи страховикам через їхню відмову в проведенні перевірки

Водночас відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від обов’язку виконувати свої зобов’язання за договорами, укладеними до дати відкликання ліцензії, пояснили в НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, із 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-