Схід України потребує для розвитку економіки $20 мільярдів - експерт

Схід України потребує для розвитку економіки $20 мільярдів - експерт

Укрінформ
Східний регіон України має великий потенціал, аби залучати інвестиції у промисловість і розвивати свої підприємства. І зараз розробляються відповідні механізми.

Як передає Укрінформ, про це розповів виконавчий директор урядового офісу із залучення і підтримки інвестицій UkraineInvest Сергій Цівкач в ефірі телеканалу "Дом".

Він наголосив, що Донецька і Луганська області - це традиційно промисловий регіон України.

"Ми бачимо гірничодобувну, металообробну промисловість в Донецькій області. Це близько 2000 підприємств, близько 300 родовищ, які розробляються в Донецькій області. Це той доступ до природних копалин, до виробничих потужностей і логістичних коридорів, який може забезпечити залучення інтересу інвестора - як внутрішнього, так і зовнішнього", - зазначив Цівкач.

За його словами, вже створено робочу групу з економічного розвитку та інвестиційної привабливості Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Керівник UkraineInvest розповів, як в Україні допомагатимуть інвесторам

"Ми провели наше перше засідання і розробляємо механізми залучення інвестицій, стабілізації економіки в цьому регіоні. За оцінкою програми, яка розроблялася міністерством і експертами, регіон потребує приблизно 20 млрд дол. для того, щоб розвивати економіку. Тобто він може прийняти ці гроші. Ми розуміємо, є певні соціальні питання, економічні, зона постраждала від конфлікту. І тому триває розробка концепції, спеціальних економічних стимулів для регіону", - розповів експерт.

Один з дієвих інструментів, за його словами, - це Державний приватний інвестиційний фонд, над концепцією якого зараз працюють в UkraineInvest. Він дасть можливість в одній структурі об'єднати зусилля міжнародних фінансових організацій.

Читайте також: В UkraineInvest назвали орієнтовні стартові ціни на об'єкти великої приватизації

"Ми наразі розробляємо концепцію. Мені важко сказати, як саме буде виглядати кінцевий варіант. Зараз активно шукаємо певні інвестпроєкти. Позаяк спочатку ми маємо зрозуміти, куди можемо інвестувати, які проєкти доступні. І під них підлаштувати інструмент. Таким чином ми забезпечимо більш цільовий підхід. Ефективний підхід для розвитку регіону і підприємництва в ньому", - пояснив Цівкач.

Як відомо, у межах Національної економічної стратегії уряд має намір створити максимально прозорі правила гри для бізнесу. Для цього розробляють онлайн-інструменти і створюють Бюро економічної безпеки, яке відповідатиме за боротьбу з економічними злочинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-