Нафта продовжує дешевшати на тлі зміцнення долара і зростання захворюваності у Британії

Нафта продовжує дешевшати на тлі зміцнення долара і зростання захворюваності у Британії

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у п'ятницю, 18 червня, на тлі зміцнення американського долара, а також зростання захворюваності у Великій Британії, але можуть закінчити йде тиждень зростанням.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $72,51 за барель, що на $0,57 (0,78%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на липень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,51 (0,72%) - до $70,53 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $73,08 і $71,04 відповідно.

Раніше на цьому тижні вартість Brent досягала максимального рівня з квітня 2019 року, в той час, як WTI підвищувалася до максимуму з жовтня 2018-го. З початку тижня WTI втратила в ціні 0,7%, Brent - 0,4%.

Долар різко зріс за дві сесії з того часу, як Федеральна резервна система США спрогнозувала можливе підвищення ставок у 2023 р., тобто раніше, ніж очікували спостерігачі ринку. Зростання долара робить нафту дорожчою для власників інших валют і стримує попит на сировину.

Перспектива підвищення ставок також негативно вплинула на довгострокові перспективи зростання, що в кінцевому підсумку завдасть шкоди попиту на нафту. При цьому короткострокова перспектива збільшення попиту залишається позитивною, оскільки ослаблення карантинного режиму на тлі успішної кампанії вакцинації підсилює переміщення, ділову активність, а також автомобільні й повітряні перевезення, сказав старший економіст Westpac Джастін Смірк.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі зміцнення долара

Ціни на нафту також впали після того, як Велика Британія повідомила про своє найбільше щоденне зростання нових випадків COVID-19 з 19 лютого - урядові дані показують 11007 нових випадків зараження проти 9055 днем ​​раніше.

Негативні настрої були посилені висловлюваннями головного перемовника Ірану про те, що переговори між Тегераном і Вашингтоном про відновлення ядерної угоди з Іраном 2015 року максимально наблизилися до успішного закінчення.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 74,06 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 73,90 долара за барель, що на 49 центів нижче за рівень закриття торгів ($74,39).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-