Україна та Канада запускають проєкт із створення патронного заводу - Гусєв

Україна та Канада запускають проєкт із створення патронного заводу - Гусєв

Укрінформ
ДК «Укроборонпром» та інвестори із Канади розпочали співпрацю із створення в Україні підприємства з виробництва боєприпасів для стрілецької зброї та вже працюють над передпроєктним документом.

Як передає Укрінформ, про це розповів генеральний директор Укроборонпром Юрій Гусєв під час відкриття ХVІI Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та Безпека – 2021» та ХII Міжнародного авіакосмічного салону «Авіасвіт – ХХІ».

«Ми почали співпрацю з партнерами з Канади і зараз за кошти інвестора розробляється техніка економічного обґрунтування створення патронного заводу в Україні. Це лише перший етап, але в той час ми зацікавленні в тому, щоб залучати інвестиції і технології для посилення обороно-промисловості в країні», - сказав він.

За словами Гусєва, напередодні у Франції відбулись переговори з високотехнологічними глобальними компаніями, які також зацікавленні в поглибленні співпраці з Україною.

Зокрема, на сьогодні вже створено робочі групи, які разом з партнерами, країнами членами НАТО, напрацьовують спільні проєкти для того, щоб розвивати обороно-промисловий потенціал України.

«Ми зацікавлені в поглибленій співпраці з нашими партнерами. Це стосується і спільних проєктів, програм і, звичайно, корпоратизації реформи Укроборонпрому, що дозволить нам на наступному етапі прозоро забезпечувати трансфер технологій та створювати спільні підприємства для модернізації техніки», - додав Гусєв.

Читайте також: Завод ім. Малишева починає новий контракт із Пакистаном на ремонт танків

Як повідомляв Укрінформ, виставка "Зброя та безпека – 2021" триватиме протягом 15-18 червня 2021 року у Міжнародному виставковому центрі м.Києва. У виставці "Зброя та безпека-2021" та 12-му Міжнародному авіакосмічному салоні "Авіасвіт-ХХІ" беруть участь компанії із 35 держав світу.

Як повідомлялося, 1 червня 2021 року Укроборонпром і ДАХК «АРТЕМ» підписали з канадськими партнерами Угоду про співпрацю у питаннях виробництва боєприпасів до стрілецької зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-