Поліція викрила злочинну групу, яка збувала незаконно виготовлене пальне

Поліція викрила злочинну групу, яка збувала незаконно виготовлене пальне

Фото
Укрінформ
Слідчі Нацполіції викрили злочинну групу у незаконному виготовленні та збуті пального, учасники якої вводили в оману фізичних та юридичних осіб і збували їм незаконно виготовлене пальне неналежної якості.

Про це інформує Управління комунікації Національної поліції України, передає Укрінформ.

“Слідчі Головного слідчого управління та оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України за процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора задокументували злочинну діяльність організованої групи. Встановлено, що її учасники зорганізувалися в стійке злочинне об’єднання для вчинення низки злочинів, зокрема незаконного виготовлення пального та легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, ця група діяла в період із 2020 по червень 2021 року, і до її складу увійшли жителі Черкаської та Харківської областей віком від 35-ти до 51-го років.

“Переслідуючи корисливу мету отримання прибутку, зловмисники здійснювали незаконне виготовлення та реалізацію паливно-мастильних матеріалів. Вони вводили в оману фізичних та юридичних осіб, здебільшого аграріїв та фермерів, і під приводом реалізації нафтопродуктів належної якості збували матеріали, якість яких не відповідала вимогам ДСТУ”, - заявили у поліції.

Уточнюється, що отримані від учинення цих дій кошти фігуранти привласнювали, розпоряджаючись ними на власний розсуд.

Під час документування злочинної діяльності правоохоронці провели 18 обшуків на території Чернігівської, Харківської та Хмельницької областей. Для проведення слідчих заходів було задіяно більше як 100 правоохоронців.

У ході обшуків було виявлено обладнання для масового виробництва пального, що дозволяло зловмисникам переробляти понад 24 тонн нафти за добу. Також було вилучено близько 12 тонн незаконно виготовленої продукції, її зразки, гроші та документи, за допомогою яких легалізовувався незаконний збут неякісного пального.

Читайте також: Середня вартість бензинів має становити 25,82 гривні за літр – Мінекономіки

Наразі призначено та тривають експертизи нафтопродуктів, а також проводяться інші необхідні процесуальні дії.

Фігурантам інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 204 ККУ (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч.3 ст. 209 ККУ (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом). Учасникам групи може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-