Мінрегіон розробив зміни до порядку формування тарифів на тепло та воду

Мінрегіон розробив зміни до порядку формування тарифів на тепло та воду

Укрінформ
Міністерство розвитку громад і територій розробило проєкт постанови, яка передбачає внесення змін до порядків формування тарифів на теплову енергію та водопостачання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінрегіон.

"У Мінрегіоні розробили зміни до Правил і типових договорів про надання комунальних послуг та Порядків формування тарифів на теплову енергію і комунальні послуги", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Мінрегіон пропонує включити до структури тарифів на тепло та воду витрати на придбання та оснащення будівель будинковими лічильниками. Нині ці витрати виведені з тарифів й оплачуються споживачами окремо. Також проєкт постанови містить вимоги щодо включення до складу тарифів на постачання теплової енергії витрат на утримання та обслуговування індивідуальних теплових пунктів.

Водночас планується встановити диференціацію тарифів на теплову енергію та комунальні послуги, що залежить від наявності чи відсутності у складі тарифів витрат на встановлення будинкових лічильників води та теплової енергії.

Джерелом фінансування заходів інвестиційної програми надавачів послуг, що пов’язані з придбанням та оснащенням будівель будинковими лічильниками теплової енергії та гарячої води, Мінрегіон визначає частину планованого прибутку, що включається до тарифів на постачання теплової енергії.

Читайте також: Тарифи на тепло відтепер визначатиме місцева влада, а не держава

Як повідомлялося, Міністерство розвитку громад і територій ініціює встановлення механізму перерахунку за неякісні комунальні послуги.

29 квітня Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг».

Положення закону передбачають, зокрема, укладення із співвласниками багатоквартирних будинків індивідуальних договорів, які є публічними договорами приєднання, якщо співвласники не визначилися з моделлю договірних відносин із постачальниками комунальних послуг (крім послуг з газо- та електропостачання). Публічний договір приєднання – це договір, який передбачає обов'язок виконавця послуги надавати послугу кожному, хто звернеться до нього. Наразі, за діючим Законом «Про житлово-комунальні послуги», якщо співвласники будинку не обрали модель договору (індивідуальний, колективний, договір із ОСББ як колективним споживачем), то виконавець послуги може укласти з такими співвласниками індивідуальний договір, який не передбачає обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-