Нафта дорожчає на фоні зволікання у переговорах щодо Ірану

Нафта дорожчає на фоні зволікання у переговорах щодо Ірану

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються у вівторок, 15 червня, на тлі зниження перспектив досягнення угоди щодо іранської ядерної програми найближчим часом.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $73,12 за барель, що на $0,26 (0,36%) вище від ціни під час закриття попередньої сесії.

Ціна липневих ф'ючерсів на нафту WTI на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила $71,13 за барель, що на $0,25 (0,35%) вище підсумкового значення попередньої сесії. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $72,86 і $70,88 відповідно.

Читайте також: Чорноморнафтогаз закликає владу Херсонщини розблокувати будівництво газопроводу

Переговори щодо іранської ядерної угоди навряд чи завершаться до президентських виборів в ІРІ, запланованих на 18 червня, повідомляє S&P Global Platts з посиланням на заяву заступника голови МЗС республіки Аббаса Арагчі.

"Якщо обговорення затягнуться, існує ймовірність, що новий уряд займе іншу позицію в переговорах, що може дедалі більше відтермінувати досягнення угоди", - вважають аналітики ING.

Вони очікують, що Іран збільшить поставки з поточних 2,4 млн барелів на добу (б/д) до 2,6 млн б/д у третьому кварталі, до 3 млн б/д у четвертому кварталі. Однак, якщо переговори розтягнуться на друге півріччя, ці поставки знаходяться під питанням.

Аналітики відзначають, що якщо Іран не відновить експорт у короткостроковому періоді, ОПЕК+ доведеться далі нарощувати видобуток, щоб задовольнити очікуваний попит.

Тим часом управління енергетичної інформації Міненерго США підвищило прогноз видобутку важко видобувної нафти у червні на 32 тис. б/д з раніше очікуваних 7,765 млн б/д порівняно з 7,707 млн ​​б/д у травні. У липні EIA очікує збільшення видобутку до 7,803 млн б/д.

Читайте також: Середня вартість бензинів має становити 25,82 гривні за літр – Мінекономіки

Деяке занепокоєння інвесторів викликає епідеміологічна ситуація в Європі. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у понеділок оголосив про продовження обмежувальних заходів в Англії ще на чотири тижні, відсунувши термін їх зняття з 21 червня на 19 липня заради охоплення вакцинацією від COVID-19 більш значної кількості жителів.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 73,16 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за ціною 73,09 долара за барель, що на 23 цента вище від рівня під час закриття торгів ($72,86).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-