Нашій країні треба припинити імпорт електроенергії з Білорусі – Волинець

Нашій країні треба припинити імпорт електроенергії з Білорусі – Волинець

Укрінформ
Голова Незалежної профспілки гірників, народний депутат, голова підкомітету з питань взаємодії з державними органами влади та громадськістю Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Михайло Волинець вважає, що Україні треба повністю припинити імпорт електроенергії з Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Авіасполучення з Білоруссю зупиняють. А як щодо повного припинення імпорту електроенергії з островецької АЕС? Атомної електростанції режиму Лукашенка, побудованої на гроші режиму Путіна… То хіба наступним кроком української влади не має бути повна зупинка імпорту МВт-годин з Білорусі?» - написав Волинець.

Він зазначив, що Україна від самого початку запуску в Білорусі АЕС у листопаді 2020 року була і залишається єдиною країною - імпортером цієї електроенергії.

«Тільки протягом цього неповного місяця Україною імпортовано електроенергії на 11 млн грн. З початку року понад мільярд гривень до бюджетів диктаторських країн на фоні зарплатного боргу перед українськими шахтарями», - зауважив Волинець.

Читайте також: Рада відхилила повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні ухвалив рішення, що Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 00:00 год. 26 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-