В Україні викрили масштабну схему заниження митної вартості автомобілів з Грузії

В Україні викрили масштабну схему заниження митної вартості автомобілів з Грузії

Фото, відео
Укрінформ
ДБР викрило масштабну схему заниження митної вартості автомобілів з Грузії

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Державне бюро розслідувань 12 травня провело обшуки у приміщенні Київської митниці Держмитслужби України та на трьох митних постах: «Ліски», «Київ - Столичний», «Київ - Західний», - ідеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що починаючи з 2019 року у зоні діяльності Київської митниці та вищезазначених структурних підрозділах, працівники митниці оформлювали транспортні засоби за заниженою митною вартістю, що призвело до багатомільйонних збитків держбюджету.

«За грошову винагороду, службові особи штучно зменшували вартість оподаткування, не враховуючи експортні декларації країни відправлення з реальними цінами. Несплачені митні платежі з кожного транспортного засобу складали від 15 до 120 тис. грн. За місяць оформлюється біля 300 транспортних засобів», - сказано в повідомленні.

У ході обшуків вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність митників, а також витяги з електронних баз даних митниці, мобільні телефони тощо.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 України - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Читайте також: Схема на квартирах: ДБР розповіло про обшуки у комунальників Києва

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв Укрінформ, 28 квітня ДБР повідомило про підозру двом посадовцям, які завдали державі збитків на майже 13 млн грн через вирубку лісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-