Нафта дешевшає через COVID-сплеск у країнах Азії

Нафта дешевшає через COVID-сплеск у країнах Азії

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в понеділок, 26 квітня, через побоювання, що зростання захворюванності в азіатських країнах призведе до зниження попиту на паливо. Крім того, інвестори змінили свої позиції напередодні запланованого з травня збільшення видобутку нафти ОПЕК.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $65,67 за барель, що на $0,44 (0,67%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $61,76 за барель, що на $0,38 (0,61%) нижче рівня на закриття попередньої сесії. Попередні торги по стандартам завершилися на рівні $66,11 і $62,14 відповідно.

Читайте також: Аналітики ІЕА прогнозують цьогоріч різке збільшення викидів СО2 у світі

На настрій інвесторів тисне погіршення епідеміологічної ситуації у деяких азіатських країнах. У чотирьох японських префектурах (Токіо, Осаці, Кіото і Хиого) був оголошений режим НС, який триватиме до 11 травня. Тим часом в Індії 24 квітня були зафіксовані рекордні 349,69 тис. нових випадків COVID-19.

Група ОПЕК + на початку квітня здивувала ринок своїм рішенням послабити обмеження видобутку на 350 тис. бар. /добу. (б/д) у травні, ще на 350 тис. б/д у червні і на 400 тис. б/д у липні.

На цьому тижні група виробників проведе в основному технічну нараду. Раніше джерела в ОПЕК + заявили, що серйозні зміни в політиці групи малоймовірні.

Тим часом енергетичні компанії США скоротили кількість працюючих нафтових вишок вперше з березня, свідчать дані нафтосервісної компанії Baker Hughes.

Читайте також: Країни ОПЕК+ домовилися не збільшувати видобуток нафти

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 64,76 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,38 долара за барель., що на 4 центи нижче за рівень закриття торгів ($65,42).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-