МТБ БАНК дав старт будівництву екологічного промислового комплексу за десятки мільйонів євро

МТБ БАНК дав старт будівництву екологічного промислового комплексу за десятки мільйонів євро

Укрінформ
Група компаній «Галвапно» у Стриганецькому кар’єрі, поблизу Івано-Франківська розпочала облаштовувати комплекс з випалу вапна, який реалізовується в  рамках державної програми з підтримки інвестиційних проєктів «UkraineInvest».

МТБ БАНК відкрив кредитну лінію підприємству на два мільйони євро, повідомили Укрінформу у пресслужбі банку. 

Голова Правління ПАТ «МТБ БАНК» Юрій Кралов зазначив, що 19 квітня був підписаний меморандум про наміри щодо співпраці між інвестором групи та новоствореною державною установою UkraineInvest на виконання Закону «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні» і банк підтвердив оцінку перспектив ГК «Галвапно».

Юрій Кралов упевнений, що підтримане МТБ БАНКом будівництво підприємства, найближчим часом зробить чималий вклад в економіку регіону.

«Загальна вартість інвестиційного проекту планується приблизно 36 мільйонів  євро, а його реалізація розрахована на три роки.  Це нове, екологічне виробництво,  нові робочі місця та поштовх до розвитку регіону в цілому», – розповів Юрій Кралов.  

Читайте також: МТБ БАНК долучився до кредитування малого та середнього бізнесу за проєктами ЄІБ

Банкір також наголосив, що підтримка компанії ГК «Галвапно» на початку будівництва є закономірною для МТБ БАНКу. «Ми  постійно працюємо над розробкою фінінструментів саме для підтримки компаній, які розвивають українську економіку», – підкреслив Юрій Кралов.

За словами Голови Виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеіля Саакашвілі, «багато людей виїжджали з цього села до Польщі, а це підприємство дає 150 нових робочих місць. «Вони будуть отримувати зарплатню більшу, ніж у Польщі чи Словаччині», – сказав Саакашвілі.

Інвестор та власник ГК «Галвапно» Ілля Марчевський підкреслив, що  сьогодні компанія щороку платить приблизно 4 млн гривень податків. «Після запуску першої печі ця сума наблизиться до 28 мільйонів, а після запуску другої – до 54 мільйонів гривень», – наголосив він.

В свою чергу керуючий львівським відділенням ПАТ «МТБ БАНК» Дмитро Ткаченко зазначив, що це відкриває для компанії нові фінансові горизонти і сприятиме успішній реалізації інвестиційних проектів ГК «Галвапно». «Ми впевнені, що діяльність Офісу с залучення та підтримки інвестицій - це унікальний шанс для українських компаній отримати надійного державного партнера у впровадженні нових сучасних технологій виробництва та спрощення доступу на ринки капіталу», – резюмував він.

Владельцами МТБ Банка является Партикевич Михаил Валентинович, Згуров Игорь Александрович, Кралов Юрий Александрович

Довідка. До ГК «Галвапно» входять ТОВ «Стриганецький кар’єр» (виробник вапняку) та ТОВ «Галтехнопарк» (виробник вапна). Група компаній реалізовує проєкт з будівництва виробничого комплексу з випалу вапна, який включає в себе 4 печі по випалу вапна загальною продуктивністю 1600 тон на добу, дробарно-сортувальний комплексу, складів готової продукції та інші необхідні складові.

ПАТ «МТБ БАНК» працює на фінансовому ринку України з 1993 року. Сьогодні це п’ять десятків відділень в 12 регіонах України. З 2017 року його найбільш крупними власниками є Партикевич Михайло Валентинович, Згуров Ігор Олександрович – голова наглядової ради, Кралов Юрій Олександрович – голова правління. І у 2018-му році до складу істотних власників МТБ БАНКу увійшов Аліхані Хамед.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-