АМКУ рекомендував двом виробникам згущеного молока не копіювати упаковки конкурентів

АМКУ рекомендував двом виробникам згущеного молока не копіювати упаковки конкурентів

Укрінформ
Антимонопольний комітет України надав рекомендації ПрАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат» та ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» не використовувати у своєму виробництві схожі за стилістикою упаковки згущеного молока інших виробників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що ТОВ «Мілк – Інвест» та ПрАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат».випускають продукцію з таким оформленням з 2019 року, в той час як ПрАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат» та ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» - з липня-жовтня 2020.

В АМКУ пояснюють, що чимало виробників згущеного молока з цукром використовують при оформленні упаковки продукції графічну стилістику та кольори радянських часів. При цьому виробниками додаються окремі власні елементи дизайну етикеток.

У наведеному випадку, виробники використовували етикетки не лише з цими впізнаваними елементами, а й унікальні елементи з етикеток заявників без їхнього дозволу. Зокрема, мова йде про елементи у вигляді стрічок з написом, медалей, розміщення торговельних марок, зображення полуниці у бризках молока. Ці елементи зображення розміщувалися на етикетках у тих же місцях, де і аналогічні елементи заявників. Таке схоже оформлення етикеток може призвести до змішування з діяльністю заявників.

Читайте також: АМКУ застеріг операторів ринку пального від необґрунтованого підвищення цін

Відтак, АМКУ надав ПрАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат» та ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза» рекомендації припинити використання цих елементів оформлення етикеток молока незбираного згущеного з цукром та продукту молоковмісного згущеного з цукром «Сгущенка».

Наразі у комітеті відсутня інформація про те, що таке копіювання етикеток конкурентів призвело до суттєвого обмеження чи спотворення конкуренції. Тому згідно із законодавством, за умови виконання положень рекомендацій АМКУ, провадження у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції не розпочинається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-