Нафта дорожчає, але завершує тиждень зниженням котирувань

Нафта дорожчає, але завершує тиждень зниженням котирувань

Укрінформ
Ціни на нафту підвищилися в п'ятницю, 23 квітня, на сигналах щодо найближчого відновлення попиту в міру прискорення економічного зростання і послаблення карантинних обмежень, проте посилення пандемії в Індії обмежують зростання котирувань.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $65,82 за барель, що на $0,42 (0,64%) вище ціни на момент закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становить $61,92 за барель, що на $0,49 (0,8%) вище рівня на момент закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $65,4 і $61,43 відповідно.

Дані із США і Великої Британії вказують на зростання попиту, тоді як у ряді азіатських країн, включаючи Індію і Японію, чекати відновлення споживання найближчим часом не доводиться, оскільки захворюваність на COVID-19 залишається високою і діють обмежувальні заходи.

«Останні макродані із США і Китаю вселяють надію, відображаючи стабільне відновлення двох найбільших економік світу. При цьому ОПЕК +, як очікується, збереже поточні виробничі плани без змін на зустрічі, яка відбудеться наступного тижня. Це допоможе стабілізувати ціни на нафту», - сказала Маргарет Янг, стратег із сінгапурської DailyFX.

Читайте також: Нафтогаз збільшив видобуток нафти в Єгипті

Американський нафтопереробний завод Valero заявив, що попит на бензин і дизельне паливо повернувся до 93% і 100% доковідних рівнів.

Часткові поліпшення умов в Європі також покращили настрій інвесторів. Так, Франція заявила, що наступного тижня знову відкриються школи, а обмеження на поїздки всередині країни будуть зняті 3 травня.

За підсумками тижня зниження вартості еталонних контрактів може становити майже 2% через побоювання з приводу зниження попиту на паливо в Індії, третьому за величиною імпортері нафти в світі. На тлі рекордних показників захворюваності та сметрності від коронавірусу в цій країні Австралія, Велика Британія, Канада, Об'єднані Арабські Емірати та деякі інші держави заборонили або скоротили польоти з Індії.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 65,75 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,59 долара за барель, що на 19 центів вище рівня закриття торгів ($ 65,40).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-