МАГАТЕ перевірило Рівненську АЕС на дотримання міжнародних гарантій безпеки

МАГАТЕ перевірило Рівненську АЕС на дотримання міжнародних гарантій безпеки

Укрінформ
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) завершило інспекцію на Рівненській АЕС щодо дотримання гарантій нерозповсюдження ядерної зброї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті НАЕК "Енергоатом".

"Днями Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) завершило інспекцію на Рівненській АЕС щодо дотримання гарантій нерозповсюдження ядерної зброї. Інспектори констатували повне дотримання українською стороною виконання міжнародних зобов’язань", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Енергоатом, оператор всіх діючих АЕС в Україні, демонструє повну відкритість і прозорість робочих процесів та продовжує активну співпрацю з найбільш авторитетними міжнародними організаціями, які контролюють ядерну безпеку в світі.

Під час перевірки Post PIV (Physical inventory verification) представники МАГАТЕ за участі інженерів лабораторії ядерного палива відділу ядерної безпеки Рівненської АЕС перевірили відпрацьоване ЯП в басейні витримки енергоблока №2, встановили електронні печатки на ковпак реактора, плити перекриття і транспортний канал між басейном витримки та реактором енергоблока №2.

Інспектори МАГАТЕ також перевірили ЯП у сховищі свіжого ядерного палива 1-го та 2-го енергоблоків на відповідність заявленим критеріям щодо збагачення палива U-235.

Читайте також: На Запорізькій АЕС проводиться планова інспекція МАГАТЕ

Раніше планову перевірку, яку проводять інспектори МАГАТЕ, успішно пройшли Южно-Українська та Запорізька АЕС.

МАГАТЕ - єдиний в світі міжнародний інспектор з питань ядерних гарантій та контролю в сфері цивільних ядерних програм. Мета контролю - не допустити передачі ядерних матеріалів, що використовуються в ядерних установках, розташованих в 70 країнах світу, на військові цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-