Standard & Poors понизило кредитний рейтинг Укрзалізниці

Standard & Poors понизило кредитний рейтинг Укрзалізниці

Укрінформ
Рейтингове агентство Standard & Poors прийняло рішення понизити кредитний рейтинг АТ «Укрзалізниця» з рівня «B-» до рівня «ССС».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба УЗ. 

Зазначається, що причиною такого рішення є виключно методологія агентства визначення рівня рейтингу в залежності від проміжку часу, що залишився до чергової дати погашення боргу.

Так, єдиним фактором цього рішення є наближення в COVID-них обставинах термінів погашення частини кредиту на користь АТ «Сбербанк», що припадає на 30 травня поточного року. В Укрзалізниці наголошують, що компанія працює над кількома варіантами рефінансування зазначеного боргу і без сумніву не допустить виникнення випадку невиконання зобов’язань по запозиченнях.

Читайте також: Укрзалізниця домовилася з трейдерами про поставки дизпального

"Укрзалізницею в минулому році в умовах пандемії успішно реалізовано заходи з підтримки ліквідності, зокрема проведено роботу з банками щодо збільшення лімітів кредитних ліній та реалізовано заходи з оптимізації витрат. Високі кредитні якості є одним з ключових пріоритетів Укрзалізниці та компанія вчергове забезпечить їх підтвердження вже в найближчі тижні", - зауважують в компанії.

Як повідомлялося, Господарський суд Донецької області у лютому 2021 року частково задовольнив позов АТ "Сбербанк" до Укрзалізниці та прийняв рішення про стягнення з компанії $56,1 млн боргів ДП "Донецька залізниця".

Читайте також: S&P прогнозує, що ВВП України цьогоріч зросте на 4%

У 2020 році Укрзалізниця за рішенням Великої палати Верховного суду визнана правонаступником, зокрема, ДП «Донецька залізниця» з дати державної реєстрації компанії — 21 жовтня 2015 року.

За приблизними підрахунками Укрзалізниці, сума фінансових зобов’язань ДП «Донецька залізниця» перед кредиторами перевищує 6,5 млрд грн, зокрема, 3,5 млрд грн перед АТ «Сбербанк» і 1,2 млрд грн - перед АТ «ВТБ Банк», які є підприємствами власності резидентів Російської Федерації. Надані ними кредитні ресурси були використані Донецькою залізницею на придбання та оновлення основних засобів, що з початком збройного конфлікту на сході залишилися на тимчасово не підконтрольних Україні територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-