Нафта дорожчає на тлі ослаблення долара

Нафта дорожчає на тлі ослаблення долара

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у вівторок, 20 квітня, на тлі ослаблення долара і очікуваного скорочення запасів сирої нафти в США за підсумками минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $67,76 за барель, що на $0,71 (1,06%) вище ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила $64,00 за барель, що на $0,62 (0,98%) вище рівня на закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $67,05 і $63,38 відповідно.

Індекс долара впав до 6-тижневого мінімуму стосовно інших основних валют 19 квітня після падіння прибутковості казначейських облігацій США минулого тижня. 20 квітня він залишився біля мінімуму на рівні 91,055.

Відповідно до попереднього опитування Reuters, запаси сирої нафти і дистилятів у США знизилися за підсумками минулого тижня, що також дало підтримку цінам. Водночас очікується, що запаси бензину збільшаться.

Лівійська національна нафтова корпорація (NOC) оголосила у понеділок про форс-мажор щодо експорту з порту Харіга і заявила, що може поширити цей захід також на інші об'єкти через бюджетний спір із центральним банком країни.

Збій може скоротити видобуток нафти у Лівії на 280 тис. бар./добу і знизити добовий видобуток на позначку менше 1 млн бар. вперше з жовтня минулого року, повідомляє ING.

Експорт сирої нафти Саудівської Аравії впав до найнижчого рівня за вісім місяців у лютому, повідомила у понеділок «Спільна ініціатива за даними організацій» (JODI), що свідчить про прихильність найбільшого в світі експортера нафти добровільному обмеженню видобутку для підтримки світових цін.

Проте зростання кількості випадків COVID-19 в Індії, яка є третім за обсягом імпортером і споживачем нафти у світі, послабило оптимізм інвесторів щодо стійкого відновлення світового попиту на паливо.

"Енергетичний ринок пильно стежить за Індією, оскільки поточний стрибок (захворюваності) змушує нафтопереробні підприємства зупиняти виробництво і викликає побоювання з приводу потенційного нового штаму", - наголосив старший ринковий аналітик Oanda Едвард Мойя.

Читайте також: АМКУ застеріг операторів ринку пального від необґрунтованого підвищення цін

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 67,96 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 67,15 долара за барель, що на 10 центів вище рівня закриття торгів ($67,05).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-