ArcelorMittal інвестує близько $1 мільярда в екомодернізацію виробництва у Кривому Розі

ArcelorMittal інвестує близько $1 мільярда в екомодернізацію виробництва у Кривому Розі

Укрінформ
Компанія ArcelorMittal впровадить в Україні інвестиційну програму «Сталевий мільярд», у рамках якої інвестує майже один мільярд доларів у екологічну модернізацію виробництва сталі в Кривому Розі.

Про це йшлося під час зустрічі Президента Володимира Зеленського з головою ради директорів компанії Лакшмі Мітталом, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

“Компанія як найбільший іноземний інвестор в Україні та один з найбільших виробників сталі у світі розпочне в нашій країні інвестпрограму «Сталевий мільярд», що передбачає інвестицію в обсязі майже один мільярд доларів у екомодернізацію виробництва сталі у Кривому Розі”, - розповіли в ОП.

Зазначається, що сторони обговорили розвиток «зеленої» металургії та збільшення інвестицій в Україну, з урахуванням екологічних характеристик відповідно до світових стандартів.

Президент підкреслив, зокрема, що важливо впроваджувати новітні сталеплавильні технології, які знизять негативний вплив промисловості на довкілля.

«Інвестиції в українську економіку та екологію – це позитивний сигнал для всіх інвесторів, яким ми будемо надавати всебічну підтримку», – запевнив Зеленський.

Президент наголосив на необхідності якнайшвидшого завершення модернізації коксохімічного, агломераційного та доменного виробництва, які є найбільшими забруднювачами. За даними ОП, компанія підтвердила готовність завершення цієї програми до кінця 2023 року.

Читайте також: На «АрселорМіттал Кривий Ріг» подали до суду через будівництво сховища відходів

У зустрічі також взяли участь перший помічник Президента Сергій Шефір, заступники керівника Офісу глави держави Ігор Жовква та Юлія Свириденко, директор АТ "Геліос" Ростислав Шурма, генеральний директор ArcelorMittal СНД Віджай Гоял, генеральний директор ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" Мауро Лонгобардо.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль привітав підписання меморандуму з компанією АрселорМіттал щодо підтримки інвестпроектів на 1 млрд доларів, повідомляє Урядовий портал.

14 квітня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з головою правління ArcelorMittal Лакшмі Мітталом.

Прем’єр підкреслив, що підписання меморандуму стало можливим завдяки закону, ініційованому Президентом України Володимиром Зеленським, щодо «державної підтримки інвестиційних проектів зі значними інвестиціями».

«Разом з Президентом та парламентом ми запустили ефективні інструменти, які підвищують інвестиційну привабливість України. Сьогоднішній Меморандум – це один з перших успішних прикладів, коли велика міжнародна компанія планує скористатися відповідними інструментами і збільшити інвестиції та кількість робочих місць в Україні» - підкреслив Шмигаль.

Також, очільник уряду наголосив, що згідно з меморандумом значна частина інвестицій буде стосуватися проектів, які зменшують негативний вплив на довкілля. Крім того, Шмигаль подякував керівництву компанії за соціально важливі ініціативи, розвиток медицини та підтримку громад, де розташовано виробництво.

«Уряд закликає соціально відповідальний бізнес приєднуватися до державних ініціатив в Україні, коли інвестори стають не тільки діловими партнерами держави і громад, а також активно долучаються до розвитку регіону, де вони працюють. Уряд зі свого боку готовий всебічно сприяти подальшому розвитку взаємовигідних відносин та продовжить працювати над покращенням інвестиційного клімату», - відзначив Прем’єр-міністр.

Меморандум передбачає наступні напрямки розвитку та інвестицій:

- «зелена металургія», яка сприяє меншому забрудненню та зменшенню вуглецевого впливу;

- сталий розвиток видобування залізної руди – продовження на 30 років перспектив видобувної діяльності;

- створення нових виробництв, зокрема прокатного та пруткового стану;

- модернізація існуючих об’єктів;

- циркулярна економіка та керування відходами (утилізація біомаси, упорядкування викидів СО2, переробка шлаків і шламів).

Як повідомлялося, у березні з’явилася інформація, що головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо службових осіб ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг". Перевіряється інформація про умисне заниження менеджментом товариства податкового зобов’язання з рентної плати за користування надрами. За попередньою версією слідства, це призвело до ненадходження до держбюджету України коштів в особливо великих розмірах ‒ 2,2 млрд грн.

Компанію ArcelorMittal утворено у 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor та індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесмену Лакшмі Мітталу.

ПАТ "АрселорМіттал Кривий Рі" є одним з найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки із звичайних і низьколегованих марок сталі, також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун, сталь, сортовий і фасонний прокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-