На українських АЕС за рік зафіксували 19 порушень або відхилень у роботі

На українських АЕС за рік зафіксували 19 порушень або відхилень у роботі

Укрінформ
Протягом 2020 року Державна інспекція ядерного регулювання (ДІЯРУ) отримала 19 повідомлень щодо порушень або відхилень у роботі на АЕС України.

Про це йдеться в доповіді Держатомрегулювання про стан ядерної та радіаційної безпеки в Україні у 2020 році, яку було представлено на пресконференції в Укрінформі.

"Протягом року Держатомрегулюванням було отримано та розглянуто 19 інформаційних повідомлень про події, які мали місце на АЕС України: 13 – про порушення в роботі діючих АЕС; 6 – про відхилення в роботі діючих АЕС", - йдеться в доповіді.

Під час 13 порушень у роботі АЕС України, які відбулись впродовж 2020 року, було зафіксовано 18 аномальних подій. Їх аналіз виявив, що 52% аномальних подій було пов’язано з відмовами обладнання, 22% – з недоліками процедур, 13% – з помилками персоналу. Для 13% аномальних подій, які відбулись під час порушень в роботі АЕС, комісії з розслідування порушень не визначили корінних причин.

Читайте також: Більшість блоків українських АЕС можуть працювати ще 60 років - Енергоатом

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні 12 із 15 енергоблоків українських АЕС працює вже понад 30 років, що перевищує проєктний термін їхньої експлуатації. Кожні 10 років на кожен енергоблок НАЕК "Енергоатом" складає "Звіт з періодичної переоцінки безпеки (ЗППБ) енергоблоку". Загальна потужність українських АЕС становить 13,835 ГВт.

Статистика подій на атомних станціях ведеться щодо АЕС, які знаходяться в промисловій експлуатації. На Чорнобильській АЕС з 2007 року було зафіксовано лише 1 порушення, яке сталося 3 липня 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-