В Україні оприлюднили доповідь про стан ядерної та радіаційної безпеки

В Україні оприлюднили доповідь про стан ядерної та радіаційної безпеки

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання (ДІЯРУ) оприлюднила Доповідь про стан ядерної та радіаційної безпеки в Україні у 2020 році.

Доповідь представив голова Держатомрегулювання Григорій Плачков на пресконференції в Укрінформі.

"Застосування нових механізмів та інструментів комунікацій та взаємодії у 2020 році дозволило забезпечити належний рівень ядерної та радіаційної безпеки в Україні та мати певні досягнення", - зазначив Плачков.

Він повідомив, що доповідь містить аналіз стану безпеки ядерних установок, об’єктів з поводження з радіоактивними відходами, джерелами іонізуючого випромінювання.

Крім того, у доповіді аналізується процес зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

Читайте також: Більшість блоків українських АЕС можуть працювати ще 60 років - Енергоатом

Доповідь також містить аналіз використання та виробництва джерел іонізуючого випромінювання, стану фізичного захисту ядерних установок, ядерних матеріалів, радіоактивних відходів та інших джерел іонізуючого випромінювання, інформацію щодо міжнародного співробітництва тощо.

Як повідомлялося, доповідь про стан ядерної та радіаційної безпеки в Україні готується щорічно. На сайті ДІЯРУ можна ознайомитися з такими доповідями за останні 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-