Венедіктова обговорила з Послом Латвії захист інвестицій і повернення активів

Венедіктова обговорила з Послом Латвії захист інвестицій і повернення активів

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

Зазначається, що у ході зустрічі сторони обговорили питання захисту інвестицій та повернення активів, а також знайшли спільне бачення активізації співпраці між компетентними відомствами обох країн.

«Захист прав інвесторів для нас сьогодні - одне з найважливіших завдань, і в нас вже є чимало успішних кейсів на цьому напрямі. Наша мета – не допускати протиправного тиску на бізнес через кримінальне переслідування і активізувати ті провадження, де інвестори є потерпілими. Дотримання вимог закону і верховенство права - найкращий сигнал для наших міжнародних партнерів, що з Україною можна мати справу», – сказала генпрокурор.

Також Венедіктова акцентувала на нагальній потребі напрацювати дієву дорожню карту щодо повернення Україні активів, які були незаконно привласнені колишніми високопосадовцями та пов’язаними з ними особами.

«Ми дуже зацікавлені у дієвій співпраці з Латвією в питанні повернення виведених державних активів і маємо намір продовжувати налагоджувати системний діалог з нашими іноземними колегами», – зазначила вона.

Читайте також: У Венедіктової зупинили стягнення з бюджету 130 мільйонів на користь ексзаступника податкової

У свою чергу Посол Латвійської Республіки запевнив у продовженні надання підтримки Україні на всіх рівнях. Він запропонував сприяння в налагодженні більш тісних зв’язків та конструктивного співробітництва між Офісом Генерального прокурора і Генеральною прокуратурою Латвії.

Як повідомляв Укрінформ, Латвія підтримує надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО на тлі ескалації з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-