АРМА заявляє про виправлення більшості недоліків, виявлених Рахунковою палатою

АРМА заявляє про виправлення більшості недоліків, виявлених Рахунковою палатою

Укрінформ
Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів заявляє, що виправило більшість недоліків у своїй роботі, які були виявлені аудитом ефективності використання коштів державного бюджету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АРМА.

"У березні минулого року агентством було затверджено план заходів щодо усунення зауважень та недоліків роботи АРМА за результатами опрацювання звіту Рахункової палати України. Загалом АРМА врахувало практично всі зауваження, встановлені за підсумками аудиту. На виконання плану вжито ряд заходів із врегулювання процедур та алгоритмів роботи АРМА, розроблено та запроваджено низку нормативних актів, вдосконалено процес управління арештованими активами тощо", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, з метою більш об’єктивного визначення вартості активів, обов’язковою вимогою для відібраних на конкурсі суб’єктів оціночної діяльності становлено надання не лише звіту про оцінку арештованого майна, а й незалежної рецензії до нього.

Також АРМА врахувало рекомендації Рахункової палати щодо забезпечення належного контролю за ефективністю управління активами. Так, у 2020 році співробітники агентства здійснили 247 камеральних та 17 виїзних перевірок діяльності управителів. Крім того, у 2020 році Кабінет Міністрів схвалив зміни до порядку здійснення контролю за ефективністю управління активами, спрямованих на вдосконалення заходів моніторингу, які регулярно проводить АРМА.

Читайте також: АРМА планує запустити Реєстр арештованих активів цього року

На початку 2020 року агентство запровадило у дослідну експлуатацію Реєстр арештованих активів, який містить інформацію щодо опису активів, їх характеристик, оціночної вартості, визначеної за результатами проведення незалежної оцінки, а також заходів, що здійснюються АРМА щодо управління активами. У жовтні минулого року для нормативного регулювання функції формування та ведення реєстру АРМА затвердило відповідне положення про реєстр, зареєстроване у Міністерстві юстиції в грудні 2020 року.

Водночас АРМА вважає некоректними зауваження щодо незацікавленості управителів у здійсненні капітальних інвестицій в об’єкти управління в рамках діючої моделі передачі в управління. В нацагентстві зауважують, що відсутність в управителя права власності на актив і тимчасовість арешту роблять капітальні витрати підприємців занадто ризикованими і невигідними.

Як повідомлялося, Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), планує затвердити стратегію повернення активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-