Керівників Сумиобленерго підозрюють у привласненні ₴ 80 мільйонів

Керівників Сумиобленерго підозрюють у привласненні ₴ 80 мільйонів

Укрінформ
Служба безпеки України задокументувала корупційні схеми, організовані керівництвом АТ «Сумиобленерго». Топменеджмент підприємства з державною часткою вивів у "тінь" понад 80 млн грн.

Про це йдеться повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

За попередніми даними досудового розслідування, керівництво компанії у межах інвестиційної програми мало здійснити реконструкцію і відновлення енергетичної системи регіону. Регламент робіт було врегульовано відповідними державними документами контролюючих органів.

Втім, за висновками ініційованих СБУ перевірок встановлено, що організатори фактично не виконали 60% передбачених робіт. Кошти за нібито їх виконання перерахували на рахунки афілійованих комерційних структур. «У такий спосіб з активів підприємства було незаконно виведено понад 80 мільйонів гривень», - підкреслюється в повідомленні

Співробітники спецслужби також задокументували, що протягом 2017-2020 років посадовці акціонерного товариства провели низку операцій з купівлі-продажу так званих «сміттєвих» цінних паперів. Перевіряється інформація, що через цю оборудку топменеджмент вивів прибутки компанії на понад 195 мільйонів гривень через підконтрольні комерційні структури.

Читайте також: Крали до мільйона щодня: СБУ викрила шахраїв, які «чистили» банківські рахунки громадян

Наразі СБУ ініціювала перевірку інформації про те, що збитки від оборудок менеджменту «компенсувались» за рахунок штучного підвищення тарифів на електроенергію для населення і бізнесу.

Під час проведення обшуків у робочих кабінетах службовців та в офісах афілійованих структур правоохоронці вилучили чорнову бухгалтерію і документацію із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу накладено арешти на рахунки підрядних організацій.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх причетних осіб і повернення незаконно розтрачених коштів АТ «Сумиобленерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-