Умови двосторонньої торгівлі з країнами СНД зміняться з 13 квітня

Умови двосторонньої торгівлі з країнами СНД зміняться з 13 квітня

Укрінформ
Із 13 квітня 2021 року після втрати чинності Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії 1993 року діятимуть нові правила експорту та імпорту між Україною та країнами СНД.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

«З 13 квітня 2021 року діятимуть нові правила експорту та імпорту між Україною та країнами СНД. Це пов’язано з втратою чинності Угоди про співробітництво в галузі ветеринарії, підписаної у 1993 році. Торгівля товарами буде здійснюватися в рамках чинного законодавства України та враховуючи вимоги країн призначення, а також міжнародні вимоги та правила», - йдеться у повідомленні.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька заявила, що вихід з Угоди фактично відкрив для України нові можливості.

«Ми знаходимося в постійному діалозі з нашими партнерами для того, щоб український бізнес виграв від нових домовленостей і навіть здобув нові ринки збуту. Наше завдання – допомогти українським виробникам і домовитися про двосторонню торгівлю на взаємовигідних умовах», - зауважила Магалецька.

Зазначається, що з метою обговорення умов взаємної співпраці та погодження двосторонніх форм ветеринарних сертифікатів Держпродспоживслужба протягом 2020-2021 років провела перемовини та консультації із представниками Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану.

Читайте також: Україна і Азербайджан переходять на нові правила торгівлі

Також були погоджені двосторонні форми ветеринарних сертифікатів для експорту із України до Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану; ознайомитися з ними можна на вебпорталі Держпродспоживслужби.

Крім того, триває робота над погодженням форм сертифікатів на експорт у Вірменію, Узбекистан, Киргизстан.

Як повідомляв Укрінформ, рішення про припинення участі України в Угоді про співробітництво у галузі ветеринарії, підписаній в рамках СНД, Кабінет Міністрів ухвалив 2 вересня 2020 року.

На початку квітня стало відомо, що Україна та Азербайджан вже погодили 7 форм ветеринарних сертифікатів, зокрема, сертифікати на експорт до Азербайджану кормів рослинного походження, сировини тваринного походження, м'яса, м'ясних та молочних продуктів, риби і рибопродуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-