АМКУ розблокував закупівлю пасажирських вагонів для Укрзалізниці

АМКУ розблокував закупівлю пасажирських вагонів для Укрзалізниці

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) 8 квітня 2021 року відхилив скаргу ТОВ "Термінал-Захід" та розблокував закупівлю пасажирських вагонів АТ "Укрзалізниця". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"Колегія з оскарження публічних закупівель Антимонопольного комітету України 8 квітня 2021 р. відхилила скаргу, яка блокувала процедуру закупівлі пасажирських вагонів АТ "Укрзалізниці", оголошену компанією ще 25 лютого цього року", - йдеться в повідомленні.

В Укрзалізниці зауважують, що це важливе рішення, яке відновлює тендерний процес із придбання 100 пасажирських вагонів на виконання відповідної програми Державного бюджету України на 2021 рік. Рішення має бути опублікованим впродовж трьох робочих днів.

В Укрзалізниці нагадують, що компанія "Термінал-Захід", у формі ТОВ зі статутним капіталом у 10 тис. грн оскаржила та заблокувала критичну для інфраструктури України процедуру закупівлі.

"Скаржник назвався "офіційним дистриб'ютором польської PESA Bydgoszcz SA". Втім, АТ "Укрзалізниця", яке понад 10 років співпрацює із польським виробником напряму, отримало офіційні підтвердження від партнерів, що скаржник до них відношення не має і їхню продукцію не представляє", - наголошують в УЗ.

Порушено було і встановлений законодавством порядок подачі скарг, а по суті скарги АТ "Укрзалізниця" надано вичерпні пояснення та заперечення.

Читайте також: АМКУ почав розслідування ймовірної змови на ринку цукру

Наступним етапом закупівлі стане розкриття тендерних пропозицій. В залежності від результатів цього етапу АТ "Укрзалізниця" зможе перейти до наступних кроків із реалізації надважливої програми оновлення пасажирського рухомого складу.

Як повідомляв Укрінформ, у держбюджеті на 2021 рік передбачено понад 4,5 млрд грн на закупівлю пасажирських вагонів та модернізацію залізничної інфраструктури для розвитку пасажирських перевезень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-